Skip to main content

Sjung folksång

Uppdaterad:

Under hösten har du som sjunger i kör eller i ett band, eller är ledare för en kör eller sånggrupp möjlighet att lära dig mer om folksång.

Under en kväll får du lära dig mer om röstanvändning och stildrag i svensk folksång genom övningar för kropp och röst. Vi lär oss några sånger på gehör, fördjupar oss i stildrag och jobbar med klang, stämsång och intonation i grupp.

Målet är att ge en inblick i folksångens värld, hitta en större medvetenhet om möjligheterna i din röst och ge dig verktyg för att jobba vidare med folksången stil och klang.

Målet för kvällen är att du ska känna till:

  • vad som är kännetecknande för folksång
  • hur du får det att låta folksång, solo eller i grupp

Ledare för kvällen är Johanna Bölja Hertzberg, folksångerska och pedagog, utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon hörs i vokalduon Bölja/Härdelin och har under det senaste året varit aktuell med nya bandet Breda gatan. Johanna jobbar som pedagog på folkmusiklinjen vid Bollnäs Folkhögskola och har under många år lett Hälsinge Låtverkstad, en folkmusikutbildning för ungdomar. Johanna är en kunnig och efterfrågad pedagog som regelbundet håller kurser i kulning och folksång