Skip to main content

Ring så pratar vi

Uppdaterad:

I coronatider har behovet av samtal och gemenskap blivit ännu tydligare. De som förut känt sig utanför har tyvärr blivit ännu mer utanför.

Vi på Bilda har sett behovet av att helt enkelt kunna få ringa med sin telefon och bara prata med andra människor som är i samma situation. Att få berätta om hur man har det och ha någon som lyssnar i andra änden. Att höra andra medmänniskors röster. Vi kallar det samtal om livet!

Vill du prata?

Då är du varmt välkommen till våra ”Ring så pratar vi”-grupper! Anmälan görs till:

Carina Söderlund Bilda Sundsvall
[email protected]
060-12 52 16

Tony Karsbo Bilda Edsbyn
[email protected]
0271-80 93 99

Så funkar en grupp

Ni blir max fem personer  i din grupp, ledaren inräknad. När du anmält dig får du information om dag, tid och ett telefonnummer som du ringer till när din grupp ska samlas och komma igång. Du syns inte med video, det är ett vanligt telefonsamtal. Det finns en ledare som styr samtalet och alla får en chans att komma till tals och får en möjlighet att presentera sig och höras, om man vill. Ni möts mellan 45-90 minuter varje gång. Gruppen träffas minst 10 studietimmar á 45 minuter.

 

Bli ledare

Behovet är stort just nu. Vi söker frivilliga ledare så att vi kan starta fler grupper. Kan du tänka dig att leda en ”Ring så pratar vi”-grupp? Det behövs ingen direkt studieplan eller en massa förberedelser. Du bestämmer bara en tid då du vill ha gruppen samlad. Det kan vara en, två eller tre gånger i veckan, till exempel kl 10.00.

När gruppen ska till att starta kontaktar vi dig och du får veta vilka deltagarna är. Eller så har du egna deltagare som du väljer att ha med. Det kan vara vänner, bekanta, grannar eller kanske personer ur din församling eller förening som du är med i.

Det blir max fem personer  i din grupp, ledaren inräknad. Alla i gruppen ringer till ett telefonnummer där ni samlas. Du som ledare styr samtalet så att alla får en chans att komma till tals och får en möjlighet att presentera sig och höras.

Upplägget är mellan 45-90 minuter varje gång. Gruppen ska träffas minst 10 studietimmar á 45 minuter. Det finns också möjlighet för ett ekonomiskt arvode för dig som är ledare.

Förslag på teman att prata om och hjälp till samtalsunderlag finns att få från oss på Bilda. Kontakta oss gärna!

Kontaktpersoner

Bilda Mitt

Jämtlands län, Gävleborgs län, Dalarnas län samt delar av Västernorrlands län (Sundsvall, Timrå och Ånge kommun).

Tony Karsbo

Profilområdesansvarig kyrka Mitt och nationell verksamhetsutvecklare inom Bildning och kultur i frikyrkorna

Bilda Sydöst

Östergötlands län, Jönkö­pings län, Kronobergs län, Kalmar län och Blekinge län.