Skip to main content

Passion för livet

Uppdaterad:

Vi människor lever längre och blir allt fler. Det är underbart! Samtidigt drabbas många av olika krämpor på grund av sjukdomar och olyckor. En annan hälsorisk är människors ensamhet i ett samhälle där vi lever alltmer isolerat från varandra.

Att träffas tillsammans i form av en studiecirkel och lära sig mer om hur man kan förbättra sin hälsa möjliggör inte bara ett friskare liv utan ger även trevligt umgänge. Många deltagare vittnar om att det är den sociala samvaron under studiecirkelträffarna som är det absolut viktigaste.

Passion för livet är en studiecirkel för människor som vill ändra sin livsstil till det bättre genom att gå från ord till handling. Med Passion för livet kan människor på ett trevligt och enkelt sätt göra små förändringar i sin vardag som bidrar till ett längre och friskare liv. Genom möten med andra få dela erfarenheter, få nya kunskaper och motivera varandra till små förbättringar. Träffarnas olika teman utgår ifrån mat och dryck, motion, säkerhet och sociala nätverk men dessa teman kan kombineras och utvecklas utifrån gruppens önskemål. Olika föreläsare med fördjupad kunskap kring hälsa kan med fördel bjudas in till de olika träffarna. Det finns även färdigt material kring olika ämnen att tillgå.

Konceptet Passion för livet är från början framtaget för och anpassat efter äldre människor men har visat sig vara användbart för människor i livets alla skeenden.
Vill du veta mer om Passion för livet? Välkommen att kontakta Agneta Sundberg, [email protected]

 

Intresseanmälan studiecirkel

Passion för livet riktar sig till seniorer och är tänkt att ge kunskap, verktyg och engagera seniorer att själva ta ansvar för att få ett så rikt och hälsosamt liv som möjligt. Denna studiecirkel är väldigt uppskattad av tidigare deltagare.

Är du intresserad av att vara med i en grupp som startar eller vill ha mer information så kontakta våra konsulenter på respektive ort.

Kontakta oss för att anmäla intresse till Passion för livet

Bilda Mitt

Jämtlands län, Gävleborgs län, Dalarnas län samt delar av Västernorrlands län (Sundsvall, Timrå och Ånge kommun).

Fler samarbeten, projekt och initiativ

Sittdans
  • Projekt och initiativ

Sittdans

Musik och rörelse är två viktiga inslag för en bättre hälsa när vi blir äldre. Studieförbundet Bilda erbjuder därför sittande dans på äldreboenden tillsamman...

Stickkorg
  • Projekt och initiativ

Stickkorg

Stickkorgen riktar sig till äldre personer på vård- och omsorgsboenden.

Vara nere
  • Projekt och initiativ

Vara nere

Vill du lära dig mer om psykisk ohälsa? Med konceptet "Vara nere" får du som ung eller som ledare för unga tillgång till ett stort kunskapsmaterial och en le...