Skip to main content

Odla tillsammans

Uppdaterad:

Är du intresserad av att odla? Nu har du chansen att låna en odlingslåda, gratis! Du kan också skaffa en egen pallkrage med jord att sätta upp på en plats som vi har. Vi odlar och umgås!

Studiecirklar om odling under våren och sommaren

ODLING OCH INTEGRATION

Våra studiecirklar startar löpande under våren, så fort det blir varmt och vi kan börja gräva och fixa i jorden. Kom och fika, sätt frön, gräv, rensa ogräs, prata om odling och umgås. Här möts vi med jordiga fingrar från olika kulturer, nationaliteter och ursprung. Med olika förkunskaper och med olika erfarenheter av odling. Våra odlingar och grödor blir också väldigt olika. Det är fint och vi lär av varandra!

Vill du vara med i våra studiecirklar under våren och sommaren? Gör din anmälan redan idag till [email protected] eller [email protected]

 

Det finns två sätt att odla på Norrberget:

  • Ställ dig i kö för att få låna en odlingslåda.
  • Skaffa dig själv en pallkrage med jord och sätt upp på anvisad plats.

För båda sätten krävs ett kontrakt. Lånet av odlingslådan sker via ett kontrakt som löper på ett år och är gratis.

Vill du veta mer om hur du kommer igång?
Kontakta Carola Onelius på Bilda i Söderhamn 0270-628 13

Vi strävar efter en ökad biologisk mångfald och ett ekologiskt odlande!

Om odlingen på Norrberget

I Söderhamn, på norr vid kvartersgården på Norrberget finns en ”tillsammansodling”. En kommunal odlingsanläggning för alla boende i Söderhamns kommun. Det finns 30 odlingslådor, grillplatser, redskapsbod, växthus, fruktträd, bärbuskar, potatisland och flera pallkragar. Det finns tillgång till vatten, vissa redskap och Bilda arrangerar studiecirklar inom odling löpande.