Skip to main content

Vandra med Lukas i det heliga landet

Uppdaterad:

Vandra med bibelns berättelser 12-19 november. Vi läser, vandrar, reflekterar och delar. Och låter texterna möta dagens verklighet.

Vi utgår från Jerusalem och Betlehem och vandrar halvdagsvandringar i stadsområden, byar och i naturen. Takten kommer att vara behaglig och eftertänksam, men landskapet är mycket kuperat. För att hålla nere kostnaderna kommer en del av transporterna att ske med allmänna kommunikationer.

Möjlighet finns att lägga till en dagsutflykt till Galiléen.

Resan har två målsättningar, dels att fördjupa bibelläsningen och möta varandras reflektioner kring texterna och dels att se texterna speglas i mänskliga möten i vardagens Israel och Palestina.

Vi vandrar med Maria till Elisabet i Juda bergsbygd. Vi besöker Betlehem med Födelsekyrkan och Herdarnas äng. Vi vandrar en del av vägen från Jerusalem till Jeriko. Vi besöker heliga platser i Jerusalem.

Vi möter också människor och organisationer som lever i dagens Israel och Palestina.

Resan vänder sig till dig som…

  • vill möta de bibliska berättelserna och dagens verklighet
  • vill besöka Jerusalem och det heliga landet på ett annorlunda, kreativt och säkert vis
  • vill njuta av vackra omgivningar, goda samtal, möten och kreativitet.

Boende

Vi bor i Jerusalem under hela veckan.

Reseledare

Resan leds av Marianne Claesson som är en erfaren resepedagog inom Bilda.

Antal deltagare

12 personer.

Datum

12 – 19 november 2019

Sista anmälningsdag

15 juli 2019

Avgift

Vandra med Lukas-resan kostar 14 000 kronor. I priset ingår flygresa tur och retur Landvetter – Tel Aviv, transporter i Israel och Palestina, inträden, halvpension med del i dubbelrum. Enkelrum kostar 2000 kronor extra. Resa till och från Landvetter ingår ej.

Kostnad för dagsutflykt till Galiléen tillkommer.

Är du aktiv, registrerad ledare i Bildas verksamhet och inte varit i Mellanöstern på en Bilda-resa de senaste tio åren har du möjlighet att söka ett bidrag för din resa från den Bilda-region där du bor. Villkoren kan se olika ut i olika regioner.

Förberedelser

Resan förbereds genom en obligatorisk studiecirkel på internet som inleds ungefär två månader innan avresa. I cirkeln samtalar utifrån Britta Hermanssons bok Möten som berör.

Försäkring

Som deltagare i en studieresa med Bilda är du försäkrad via vår försäkring hos ERV. Försäkringen gäller såväl i Israel som på Västbanken. Försäkringen innefattar inte avbokningsskydd. Önskar du avbokningsskydd, kontakta ditt försäkringsbolag, eller ERV som kan erbjuda detta. Observera att avbokningsskydd som regel ska tecknas i samband med bokning av resan.

Bildas studiecenter i Jerusalem

För alla Bildas studiegrupper finns Studieförbundet Bildas studiecenter i Jerusalem, Swedish Christian Study Centre, SCSC, som en resurs, med svensk och lokal personal. På centret finns möjligheter att mötas som grupp och reflektera över intryck, söka information via biblioteket och det omfattande adressregistret till olika organisationer.  Även när gruppen inte befinner sig i Jerusalem fungerar SCSC som en resurs. Läs mer om SCSC här.

Anmälan och villkor

Till intresseanmälan

Anmälningsavgift

Anmälan görs via knappen ”Till intresseanmälan” ovan, senast den 15 juli 2019.

Efter att du har fått besked att du blivit antagen för resan betalar du en anmälningsavgift på 2.000 kr mot faktura från Bilda. Med denna avgift bekräftar du anmälningsvillkoren nedan. Du har alltid minst 14 dagar på dig att betala anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka vid återbud som sker efter att tiden för ångerrätt (14 dagar) passerat. (Se nedan.)

Ångerrätt

Enligt distans- och hemförsäljningslagen har du rätt att ångra dig och avboka din anmälan genom att meddela oss inom 14 dagar. Tiden räknas från det att vi bekräftat din anmälan. Om du anmäler dig via webben utgörs bekräftelsen av ett e-postmeddelande med bekräftelse. Om du anmäler dig via telefon får du en muntlig bekräftelse i samband med telefonsamtalet.

Du nyttjar din ångerrätt genom att meddela oss per post eller e-post. Meddelande kan även lämnas muntligt. Du har då rätt att återfå hela avgiften. Återbetalning ska ske inom 30 dagar.

Slutbetalning och regler för avbokning

Slutbetalning av deltagaravgiften sker mot faktura cirka en månad före avresan.

Lämnar du återbud

60 dagar före avresan kommer Bilda fakturera dig 30 procent av resans pris för att täcka kostnad för bokad flygbiljett. Lämnar du återbud 35 före avresan kommer Bilda fakturera dig 60 procent av resans kostnad för att täcka kostnad för bokad flygbiljett och boende. Lämnar du återbud senare än 35 dagar före avresan kommer Bilda fakturera/behålla 90 procent av resans pris.

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor.
Företag(en) Studieförbundet Bilda kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företag(en)Studieförbundet Bilda enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Resegaranti hos Kammarkollegiet

Att vi har ordnat med resegaranti innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om vi skulle drabbas av insolvens.

Att vi har ordnat med resegaranti betyder att du har rätt till ersättning för den del av paketresan eller sammanlänkade researrangemanget som vi ansvarar för och som inte har fullgjorts.

Kontrollera att vi ordnat med resegaranti

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

EU direktiv 2015/2302

Läs mer om resegaranti hos Kammarkollegiet

Resegaranti hos Kammarkollegiet