Skip to main content

Studieresa med möjlighet att delta i Betlehem Marathon

Uppdaterad:

Följ med på studieresa till Israel och Palestina. Religion, historia och politik varvas med besök på arkeologiska platser, vandringar och med möjlighet att delta i Bethlehem Marathon.

Resan blev inställd pga av Coronapandemin. Vi planerar för att genomföra den vid ett senare tillfälle.

(24 mars – 5 april 2020)

Vi bor i Jaffa, Betlehem, Jeriko, Sebastiya och Jerusalem. 

Vi kommer att möta människor med olika bakgrund och träffa organisationer. Vi vandrar i bergen runt Nablus och med beduiner i Jordandalen, träffar en familj som driver ett ekologiskt  dadelprojekt, besöker arkeologiska platser i Jeriko, Sebastiya och Jerusalem och lagar mat tillsammans med kvinnor i ett flyktingläger och mycket mer. 

Vi besöker också heliga platser som är viktiga för judendom, kristendom och islam. 

Betlehem Marathon

Du har möjlighet att delta i Bethlehem Marathon den 27 mars. 42, 21, 10 eller 5 km (anmälningsavgiften tillkommer). Du kan också gå eller vara åskådare. 

 

Resan vänder sig till dig som…

  • som är intresserad av historia, kultur, politik och religion
  • vill möta människor i Israel och Palestina
  • är en van vandrare med erfarenhet av dagsvandringar i kuperad terräng

Datum

24 mars – 5 april 2020

Boende

Vi bor på gästhem och hotell i Jaffa, Betlehem, Jeriko, Sebastiya och Jerusalem

Antal deltagare

Antalet deltagare på resan är 15 personer.

Reseledare

Resan leds av Bosse Hellström, resepedagog och lärarutbildare för Den globala skolan

Förberedelser

Resan förbereds genom en obligatorisk studiecirkel på internet som inleds ungefär två månader innan avresa. Vi diskuterar förväntningar och fördjupar våra kunskaper.

Avgift

Studieresan kostar 19000:-. I priset ingår flygresa tur och retur Arlanda– Tel Aviv, transporter i Israel och Palestina, inträden, halvpension med del i dubbelrum. Enkelrum kostar 2000:- extra. Resa till och från Arlanda ingår ej.

Om du vill delta i Bethlehem Marathon tillkommer anmälningsavgift för det.

Är du aktiv, registrerad ledare i Bildas verksamhet och inte varit i Mellanöstern på en Bilda-resa de senaste tio åren har du möjlighet att söka ett bidrag för din resa från den Bilda-region där du bor. Villkoren kan se olika ut i olika regioner. Hör av dig till din kontaktperson för mer information.

Anmälan och villkor

Till intresseanmälan

Anmälningsavgift

Anmälan görs via knappen ”Till intresseanmälan” här ovan senast 7 januari 2020. Efter att du har fått besked att du blivit antagen för resan betalar du en anmälningsavgift på 2.000 kr mot faktura från Bilda. Med denna avgift bekräftar du anmälningsvillkoren nedan. Du har alltid minst 14 dagar på dig att betala anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka vid återbud som sker efter att tiden för ångerrätt (14 dagar) passerat. (Se nedan.)

Ångerrätt

Enligt distans- och hemförsäljningslagen har du rätt att ångra dig och avboka din anmälan genom att meddela oss inom 14 dagar. Tiden räknas från det att vi bekräftat din anmälan. Om du anmäler dig via webben utgörs bekräftelsen av ett e-postmeddelande med bekräftelse. Om du anmäler dig via telefon får du en muntlig bekräftelse i samband med telefonsamtalet.

Du nyttjar din ångerrätt genom att meddela oss per post eller e-post. Meddelande kan även lämnas muntligt. Du har då rätt att återfå hela avgiften. Återbetalning ska ske inom 30 dagar.

Slutbetalning och regler för avbokning

Slutbetalning av deltagaravgiften sker mot faktura cirka en månad före avresan.

Lämnar du återbud

– 60 dagar före avresan kommer Bilda fakturera dig 30 procent av resans pris för att täcka kostnad för bokad flygbiljett. Lämnar du återbud 35 före avresan kommer Bilda fakturera dig 60 procent av resans kostnad för att täcka kostnad för bokad flygbiljett och boende. Lämnar du återbud senare än 35 dagar före avresan kommer Bilda fakturera/behålla 90 procent av resans pris.

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor.

Studieförbundet Bilda kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har Studieförbundet Bilda enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Resegaranti hos Kammarkollegiet

Att vi har ordnat med resegaranti innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om vi skulle drabbas av insolvens.

Att vi har ordnat med resegaranti betyder att du har rätt till ersättning för den del av paketresan eller sammanlänkade researrangemanget som vi ansvarar för och som inte har fullgjorts.

Försäkring

Som deltagare i en studieresa med Bilda är du försäkrad via vår försäkring hos ERV. Försäkringen gäller såväl i Israel som på Västbanken. Försäkringen innefattar inte avbokningsskydd. Önskar du avbokningsskydd, kontakta ditt försäkringsbolag, eller ERV som kan erbjuda detta. Observera att avbokningsskydd som regel ska tecknas i samband med bokning av resan.

Bildas studiecenter i Jerusalem

För alla Bildas studiegrupper finns Studieförbundet Bildas studiecenter i Jerusalem, Swedish Christian Study Centre, SCSC, som en resurs, med svensk och lokal personal. På centret finns möjligheter att mötas som grupp och reflektera över intryck, söka information via biblioteket och det omfattande adressregistret till olika organisationer.  Även när gruppen inte befinner sig i Jerusalem fungerar SCSC som en resurs. Läs mer om SCSC här.

 

Kontrollera att vi ordnat med resegaranti

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

EU direktiv 2015/2302

Läs mer om resegaranti hos Kammarkollegiet

Resegaranti hos Kammarkollegiet