Skip to main content

Res i Jerusalemfararnas fotspår

Res med Britta Hermansson, pastor och författare, till Jerusalem.

Resan blev inställd pga av Coronapandemin. Vi planerar för att genomföra den vid ett senare tillfälle.

(22–29 mars 2020)

Res till Jerusalem med Britta Hermansson från Nås

Res med Britta Hermansson, pastor och författare, till Jerusalem. Vi reser i fotspåren av Jerusalemfararna från Nås. Britta Hermansson har själv sina rötter i denna lilla by i Dalarna. I sin senaste bok, De vi ville bli, kopplar hon samman berättelsen om deras dramatiska uppbrott med erfarenheter från sitt eget liv.

Under en vårvecka, 22-29 mars 2020, i Jerusalem möter vi många av de miljöer där den svenska gruppen levde och verkade i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Vi besöker American Colony, huset där de bodde, rör oss i samma kvarter i Jerusalems gamla stad, besöker Gravkyrkan, Olivberget och Betlehem, precis som bönderna från Nås en gång gjorde. Vad drömde de om? Hur blev deras liv i Jerusalem? Vilka spår finns av dem idag?

Liksom Britta gör i sin egen bok reflekterar vi över våra egna livsberättelser. Vad innebär det att bryta upp, eller att stanna kvar? Vad gör man när allt inte blir som man tänkt sig? Under Brittas ledning reflekterar vi över begrepp som synd, skam, skuld, maktfullkomlighet.

Datum

22-29 mars, 2020

Boende

Vi bor i ett av de kyrkliga gästhemmen i Jerusalems gamla stad.

Antal deltagare

Vi kommer vara en relativt liten grupp, max 18 personer, vilket ger möjlighet till god gemenskap och samvaro.

Pris

Ca 17.000 kr. I priset ingår flygbiljetter från Arlanda, boende i tvåbäddsrum med halvpension, studiebesök och inträden och reseförsäkring. (För den som vill bo i enkelrum tillkommer enkelrumstillägg.)

Förberedelser

Resan är en studieresa som förbereds med en obligatorisk studiecirkel på distans med start i januari 2020. Där bekantar vi oss med Selma Lagerlöfs två böcker som tar sin utgångspunkt från Jerusalemfararna, men även med dagens förhållande i Israel och Palestina.

Reseledning

Resan leds av Britta Hermansson, pastor, och Elisabeth Lindgren, bildningssamordnare i Equmeniakyrkan och erfaren resepedagog i Bilda.

Bild på Britta Hermansson och Elisabeth Lindgren

Bildas studiecenter i Jerusalem

Vi har många av våra samlingar i Bildas vackra lokaler vid Jaffa-porten i Jerusalems gamla stad. Studiecentret, Swedish Christian Study Centre, SCSC, med svensk och lokal personal, är en unik resurs för svenskt folkbildningsarbte.

Arrangörer

Resan arrangeras av Studieförbundet Bilda och Equmeniakyrkan

Equmeniakyrkans logotyp