Skip to main content

Kulturkompis

Uppdaterad:

Kulturkompis förenar människor med olika bakgrund och erfarenheter genom gemensamma kulturupplevelser, allt från bio och konserter till teater och utställningar, helt gratis.

När du anmäler dig som Kulturkompis matchar vi dig med andra i en kulturkompisgrupp om 4–6 personer. Några av er kommer att ha bott länge i Sverige, kanske hela livet, medan andra (minst två personer) är nya i Sverige. Tillsammans upplever ni kultur och lär känna varandra.

Kulturupplevelse med eftersnack

Er grupp träffas minst tre gånger och upplever kultur tillsammans. Ni väljer själva vad ni vill göra och när ni vill göra det.

Biljetterna får ni gratis av kulturarrangörer, museer, teatrar, biografer med flera, som stöttar Kulturkompis. Utbudet hänger förstås på var i Sverige ni bor. Efter varje kulturupplevelse samlas ni och fikar med eftersnack (på svenska). Genom kultur och samtal växer både vänskap och ny kunskap.

Fler samarbeten, projekt och initiativ

Familjekompis
  • Projekt och initiativ

Familjekompis

Vill du vara med och göra skillnad på ett enkelt sätt, men som gör stor skillnad i människors liv? Familjekompis ger etablerade och nya svenska familjer möjl...

Hålla ut, hålla om, hålla ihop
  • Projekt och initiativ

Hålla ut, hålla om, hålla ihop

"Hålla ut, hålla om, hålla ihop" är en programserie med samtal och föreläsningar om samhället och demokratin, med utgångspunkt i de existentiella frågorna.