Skip to main content
Regeringen skär ned studieförbundens statsanslag med 500 miljoner. Var tredje krona försvinner. Läs mer och agera nu

Kulturkompis

Uppdaterad:

Kulturkompis förenar människor med olika bakgrund och erfarenheter genom gemensamma kulturupplevelser, allt från bio och konserter till teater och utställningar, helt gratis.

När du anmäler dig som Kulturkompis matchar vi dig med andra i en kulturkompisgrupp om 4–6 personer. Några av er kommer att ha bott länge i Sverige, kanske hela livet, medan andra (minst två personer) är nya i Sverige. Tillsammans upplever ni kultur och lär känna varandra.

Kulturupplevelse med eftersnack

Er grupp träffas minst tre gånger och upplever kultur tillsammans. Ni väljer själva vad ni vill göra och när ni vill göra det.

Biljetterna får ni gratis av kulturarrangörer, museer, teatrar, biografer med flera, som stöttar Kulturkompis. Utbudet hänger förstås på var i Sverige ni bor. Efter varje kulturupplevelse samlas ni och fikar med eftersnack (på svenska). Genom kultur och samtal växer både vänskap och ny kunskap.

Fler samarbeten, projekt och initiativ

Att växa i mötet med andra
  • Projekt och initiativ

Att växa i mötet med andra

”Att växa i mötet med andra” är en serie samtal och föreläsningar om folkbildningen och demokratin, hur de hänger ihop, samspelar och kan utvecklas tillsamma...

Bilda för arbete
  • Projekt och initiativ

Bilda för arbete

Vill du vara med och göra skillnad? Vi i Bilda kan tillsammans med din församling eller organisation ge personer som har svårt att få jobb i Sverige bättre m...