Skip to main content

Gefle Metal Festival

Hårdrocksfestivalen Gefle Metal Festival är festivalen med fokus på musikens hårdare domäner. Sommaren 2020 firar vi fem år och passar på att utöka musikfesten från två dagar till tre dagar, med totalt tre scener.

Foto: Erik Larsson

Datum

9 – 11 juli

Plats

Området Gasklockorna i Gävle.

 

Studieförbundet Bilda är ett av fyra studieförbund som är medarrangörer till denna eminenta hårdrocksbatalj.

GAS STAGE är skådeplatsen för de band som via ett studieförbund får chansen spela på festivalen. År 2019 lirade totalt 16 grymma, distortionsdränkta och kvalitativa band på denna scen, som med sin inramning är som klippt och skuren för de mörka och hårda tongångar som festivalen fokuserar på. Alla band som fick chansen 2019 spelade för stor publik och bekräftade verkligen det svenska musikundrets oklanderliga rykte i världen.

Gävle Metal Festival bjuder på musik från tre scener varav två finns utomhus och en i Stora Gasklockan.

Festivalen ligger ett stenkast från Gävle centrum med närhet till hotell, vandrarhem, butiker samt tåg och buss. På gångavstånd från festivalområdet finns camping för både tält och husvagnar.

Spela på Gefle Metal Festival 2020

Nu erbjuds fyra nya hårdrocksakter att spela på festivalen via Studieförbundet Bilda. Allt ni behöver göra för att komma med i rullarna är att ert band har en studiecirkel hos Bilda, spelar hård rock i någon av alla dess former samt fyller i ansökan nedan.

Anmälan är stängd för 2020.

Festivalens hemsida
Festivalens Facebook-sida
Köp biljetter här!

Fler samarbeten, projekt och initiativ

Gig

Gig

Söker du eller ditt band spelningar? Här hittar du en lista över konsertarrangörer som vi samverkar med.