Skip to main content

Folkmusikfestivalen Folkfest Malmö

Folkfest Malmö är en helg av konserter, jam, kurser och annat gott för själ och hjärta, stora och små, inbitna och nyfikna. Kom och dansa, spela och sjung med oss. Se årets arrangemang längre ner på sidan.

2021

Helgen den 21–24 oktober pågår Folkfest Malmö med ett gediget folkmusikprogram. Under helgen kommer man kunna lära sig spela old time tillsammans med folkmusikstjärnan Lena Jonsson, känd bland annat från sommarens framträdande i Allsång på Skansen. Det blir en viskurs som blir startskott på en skånsk folkmusikkör som leds av sångerskan och allkonstnären Brita Björs.  Ytterligare en spelkurs handlar om nya skånska allspelshits, där skånska spelmannen Sven Midgren kommer lära ut de låtar han hittat i arkiven. Som det inte vore nog, det blir också danskurser med dansduon Agnes & Klara (med efternamnen Rodhe och Andersson), som kommer lära ut folkdans till nybörjare såväl som dansare som vill fördjupa sig.

Förutom ovanstående kurser är Bilda också med och arrangerar den fantastiska årlig tävlingen VM i träskofiol – missa inte den! Under helgen händer också mycket annat kul, såsom folkklubb med Groupa och Sara & Samantha på Moriskan i Malmö och en folkmusikdag för barn ihop med bandet MP3 på Palladium, som avslutas med en konsert med barnen tillsammans med artisterna.

 

Se hela programmet här:
https://www.facebook.com/folkfestmalmo