Skip to main content

Film: Roland Utbult- jag kommer som jag är

Uppdaterad:

Filmen "Roland Utbult- jag kommer som jag är" är ett personporträtt om livet, musiken och politiken. Men den berör även ämnen som glädje och sorg samt kärlek, tro och hopp. Under våren bjuder Studieförbundet Bilda och Camera Q in till filmvisningar.

Det är många som har sjungit Roland Utbults sånger i både ungdomskörer och andra sammanhang inom frikyrkorna. Roland har skrivit flera sånger som har haft stor betydelse för många. Men han har även gjort mycket annat. Filmen ger glimtar och nedslag från Rolands uppväxt på Öckerö i Göteborgs skärgård. Du får även möta både svåra och ljusa perioder i hans liv där musiken går som en röd tråd genom filmen.

Bakom filmen står dokumentärfilmaren Stefan Quinth från Camera Q. I filmen medverkar bland annat Alf Svensson, Ulf Christiansson, Lars Adaktusson, Rolands familj, musiker, klasskamrater, och ö-bor.

Premiären kommer att ske på Kulturen i Vårgårda söndagen den 27 februari. Premiären innefattar förutom filmvisningen en kavalkad av hemliga gäster, musik och diverse överraskningar. Föreställning och film beräknas hålla på ca 3 timmar. Biljetter bokas på Camera Q

Kommande visningar hittar du nedan. Är du intresserad av att boka en visning eller veta mer-  kontakta Charlotte Härnstam.