Skip to main content

Diaserter

3-5 september sänder vi tre diaserter live. En diasert är en kombination av dialog och konsert, där en artist i ett renskalat format spelar låtar och i ett samtal berättar om livet i och med musiken.

Konceptet har utvecklats av oss och har varit en del av Live at Heart 2017, 2018 ­och 2019, där diaserterna varit ett mycket uppskattat inslag.

Årets diaserter leds liksom tidigare år av Magnus Sundell, programproducent på Studieförbundet Bilda och journalist.

Du ser diaserterna live på vår Facebooksida eller på Live at Hearts Youtube-kanal.

Torsdag 3 september 19:00 – Moneybrother

2002 släppte Anders Wendin sin första EP som Moneybrother och har sedan dess hunnit ge ifrån sig otaliga album – både under namnet Moneybrother och som Anders Wendin.

Hans debutalbum ”Blood Panic” (2003) belönades med en Grammis för Bästa rockalbum. Med ett flitigt turnerande, både på egen hand och med fullt band, har Anders gjort sig ett namn som en av landets främsta liveartister och i sina olika musikaliska kostymer förenat punk, soul, rock och singer-songwriter.

Hans senaste album ”Det är dom dagarna jag vill sjunga om” släpptes 2018. Låtarna från skivan blev sedan stommen i en hyllad föreställning 2019, som först spelades på Dramaten och sedan på turné runt om i Sverige.

Fredag 4 september kl 19.00 – Sofia Karlsson

Sångaren, musikern och låtskrivaren Sofia Karlsson har en stor och bred publik. Med tydliga rötter i folkmusiken är hon en mångsidig och folkkär artist – gränsöverskridande, nyfiken och inkluderande i sitt förhållningssätt till musiken. Det stora genombrottet kom med hennes andra album, ”Svarta ballader” 2005, där hon tolkade Dan Anderssons dikter. Sedan dess har hon på en rad skivor utforskat visor, pop, folkmusik och americana. Hon har samarbetat med en rad olika musiker och artister, bland annat Martin Hederos, som hon gjort en återkommande julturnéer tillsammans med. De båda har också tillsammans släppt albumen ”Stjärnenätter” (2015) och ”Stjärneätter Live” (2019).  

Som skivbolagsdirektör och producent ger Sofia på labeln Sally Wiola ut mestaddels instrumentala skivor med olika musiker. Där släpptes 2019 skivan ”Guitar Stories”med Sofia Karlsson, Mattias Pérez och Daniel Ek.

Lördag 5 september 19:00 – Loney Dear

Loney Dear är sångaren, låtskrivaren och månginstrumentalisten Emil Svanängens musikprojekt, där klassiskt låtskrivande möter komplext vackra produktioner, såväl intima som storslagna.

2003 släppte han sitt egeninspelade debutalbum ”The year of the River Fontana” och har sedan dess släppt ytterligare fem album och turnerat världen över. Han har samarbetat med en rad olika artister, band och orkestrar – och medverkat i två olika Polar Music Prize-galor, där han tolkat Emmylou Harris och Metallica.

Hösten 2020 släpper Loney Dear sitt sjunde studioalbum, som liksom hans förra utges av Peter Gabriels Real World Records. Gabriel har kallat Emil Svanängen för ”Europas svar på Brian Wilson.”