Skip to main content

Cirkelsnack med Robert Eriksson

Uppdaterad:

Vi lever i en tid av oro och rädsla, och vi är många som upplever att sorgen – som alltid finns där djupt inom oss – nu kommer upp till ytan. Sorg är svårt, men kan det också vara hoppfullt? Tänk om sorgen kan vara vägen till en djup livsglädje? Det skriver Robert Eriksson om i sin nya bok ”Leva eller överleva – om konsten att släppa taget”.

Vår tids prestations- och konsumtionskultur får oss att tro att vi måste ta kommando över livet. Ändå är bokens envisa ärende att den djupa glädjen i livet kommer när vi vågar släppa taget om allt det som vi ändå inte kan kontrollera och överlämnar livet till Gud. Det behöver vi inte vänta med. Det kan vi göra redan nu. Om vi lär oss konsten att släppa taget, går vi från att överleva till att leva livet fullt ut. I boken utgår Robert från fastan och påskens berättelser om att gå från död till liv.

Peter Halldorf säger så här om boken:
Frågorna är denna boks styrka. Precis som de grekiska filosoferna och evangeliernas Jesus, ställer Robert Eriksson de frågor som hjälper oss att se på oss själva och världen med nya ögon. I Leva eller överleva dras läsaren in i en dialog som blir en vägvisare till större vishet.

 

Välkommen med till ett cirkelsnack där dina frågor är i centrum och möter författarens frågor och utmaningar.

Robert Eriksson är pastor och föreståndare i Betlehemskyrkan, Göteborg, musiker och författare till Librisböckerna I stället för balans – sök Gud, Samma gamla nya jag, Nu är allt vi har, Hungrigt hjärta samt ett antal antologier.