Skip to main content

Cirkelsnack med Daniel Viklund

Uppdaterad:

Praktiska tips för själens välmående. Har Bibeln något att säga om hur vi mår?

Daniel är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och Operaakademiet i Köpenhamn. Frilans- och kyrkosångare. Har medverkat under många år i ”Musik vid Siljan” med Verdis, Mozarts, Brahms, Schumanns, Faurés och Duruflés Requiem, och har många mässor och oratorier på repertoaren. Han sjunger regelbundet både Johannes och Matteuspassionen och har framfört baspartiet i Haydns Skapelsen under ledning av Anders Emilsson.

Har uppmärksammats vid sommarfestivalen Musik i Ladan under flertalet år med den bejublade Pigâ ô Tyttgubben (La Serva Padrona) som han översatt till lokal daladialekt samt vid hovsångerskan Berit Lindholms Wagnerkoncert vid Confidencen.

Viklund har även varit medlem i soppopera-ensembeln i Mora under ett flertal år. Han har framträtt vid flertalet av SVT:s gudstjänster bl.a. från Slottskyrkan i Stockholm tillammans med kungafamiljen. Han hördes senast sjunga den ryska nationalsången i TV-rutan inför en landskamp i Västerås! i Nu bosatt i Strängnäs och verksam inom Frälsningsarmén.