Cirkelsnack 2 med Birger Thureson
Uppdaterad:
Kongos historia, utmaningar och framtidshopp. Ett cirkelsnack som väcker etiska och moraliska dilemman och utmanar dig på djupet.

Elva år efter journalisten Birger Thuresons intervjubok De glömda kvinnornas röst har han rest tillbaka och sökt upp dem igen för att höra vad som har hänt. Genom allt mörker glimmar det märkligt nog av hopp och framtidstro. Tack vare stöd och hjälp, inte minst från Panzisjukhuset och dess chefsläkare Denis Mukwege, som tog emot Nobels Fredspris 2018, kan kvinnorna berätta om att livet har gått vidare och blivit bättre.
I boken De reste sig och gick vidare, berättar kvinnor om vad de har utsatts för, men också om hur de har det i dag. Det är en bok som andas hopp. I detta cirkelsnack föreläser Birger om Kongos historia, utmaningar och framtidshopp. Det är ett cirkelsnack som väcker etiska och moraliska dilemman och utmanar dig på djupet.
Birger har fil kand och teol mag, är en journalist och författare med en lång rad böcker bakom sig. Han är född 1942 i Sorsele socken, södra Lappland, men bor numera i Sollentuna. Han har en starkt engagemang i människorättsfrågor och har bland annat skrivit om den humanitära krisen i DR Kongo och fredspristagaren Denis Mukweges arbete bland våldtagna kvinnor (boken De glömda kvinnornas röst). Birger Thureson har lett skrivarkurser både i Sverige och utomlands, och är en ofta anlitad föredragshållare.
Cirkelsnack med Birger Thureson utgår från hans bok De reste sig och gick vidare.