Skip to main content

Alla kan sjunga! En digital sångkurs

Uppdaterad:

För dig som bara sjunger i duschen eller i bilen eller när ingen annan hör. För dig som i ditt huvud tänker att du inte kan sjunga eller du som kanske fått höra av någon annan att du inte kan.

Vi tror att alla kan sjunga – men vi har haft olika möjligheter att få utöva det. Precis som med vilken annan fysisk aktivitet så har vi människor olika förutsättningar att utgå ifrån, men vi alla kan utvecklas – om vi får hålla på. Det handlar om att få göra just det – hålla på – och upptäcka att även sången och sångrösten kan bli tryggare. Sången är inte bara till för de professionella utan för alla. Vi mår bra av att sjunga, det visar mycket forskning på, därför behöver vi få göra det. Och om vi får hålla på – och samtidigt får hjälp att förstå hur man kan göra – kommer vi också att bli starkare och tryggare i både självförtroende och sång.

I denna kurs kan du själv framför datorn och tillsammans med en professionell cirkelledare prova dig fram utan att någon annan hör på.

Upplägget

Undervisningspass (20-30 min)

Vid varje tillfälle går vi igenom en grundläggande del inom sångtekniken.

Första tillfället handlar om andning och hur viktig den grunden är för sången. Andra lektionen om hur stödet fungerar, ett tredje om hur stämbanden jobbar och ett fjärde om var klangen (hur sångrösten låter) bildas och hur man kan påverka det. Sista lektionspasset sammanfattar vi alla övningar och har en rejäl sånglektion tillsammans.

Tid för praktisk övning (10 min)

Varje tillfälle kommer det ges möjlighet att träna olika moment utifrån lektionens ämne – och övningar som visas. Dessa gör du själv vid datorn (utan ljud på!).

Frågestund (15-30 min)

Vi ses i Zoom (eller vilken plattform vi väljer att använda) för att samtala om de eventuella frågor som uppstått i anslutning till lektionen.

 

Anmälan

Nedan ser du vilka kurser vi erbjuder just nu. Klicka in och anmäl dig!
Är det tomt för närvarande, ta kontakt med oss så hjälper vi dig vidare.