Skip to main content

Kyrkan efter #metoo

Vill ni testa ett nytt samtalsmaterial som tar upp frågor kring hur ni som församling kan arbeta med frågor som rör #metoo?

Bilda håller på att tillsammans med Josefin Lennartsson, pionjärpastor, ta fram ett samtalsmaterial som ska hjälpa församlingsledningar, styrelser eller arbetsgrupper att gräva lite djupare i frågan kring hur vi kan agera och bemöta situationer och människor som har påverkats av #metoo.

Ett material där du får chans att reflektera och samtala om hur ni som församling ska agera när det kommer ett ärende på er ort. Men också samtala över det som kanske har hänt historiskt i ert sammanhang, hur du/ni kan göra för att skapa upprättelse för det som hänt längre tillbaka i tiden.

Materialet blir i slutändan en stomme till handlingsplan men som också hjälper till att arbeta med förändring av en ojämlik kultur.

Nu söker vi efter församlingar/grupper som vill testa materialet under hösten 2020 innan vi lanserar det. Anmäl ert intresse i formuläret nedan så återkommer vi till er efter sommaren om hur vi kommer gå tillväga.