Skip to main content

Corona

Med anledning av coronapandemin anpassar vi verksamheten utifrån statliga och regionala rekommendationer. Vi vill bidra till att minska smittspridningen av coronaviruset och samtidigt göra det möjligt att mötas. 

Senast ändrad: 2021-03-29

 

Har du frågor om hur du ska göra med just din studiecirkel, kurs, föreläsning eller replokal? Behöver du och din grupp, församling eller förening hjälp att flytta verksamheten till digitala rum eller utomhus. Vi hjälper gärna till! Kontakta oss på Bilda så hittar vi lösningar tillsammans.

Här samlar vi information gällande coronaviruset och länkar till andra sidor med information på fler språk. Läs vad som gäller i din region på

Folkhälsomyndighetens hemsida: Lokala allmänna råd för covid-19.

 

Vi rekommenderar digital verksamhet

Vi vill ställa om, inte ställa in. Det digitala mötet kan många gånger vara lika värdefullt som det fysiska. På vår samlingssida för Bildas digitala erbjudande finns inspiration, tips och instruktioner för digitala möten och annat som underlättar att fortsätta verksamheten.

Vi rekommenderar utomhusträffar

Antalet bekräftade fall av covid-19 fortsätter att öka i stora delar av landet. Vår uppmaning till våra grupper och band är därför att inte samlas inomhus. Undantaget är barn och unga födda 2002 eller senare. Det går också bra att träffas utomhus om de allmänna råden efterlevs.

Fysiska träffar kan endast genomföras i undantagsfall när myndigheter klart angivit att det kan ske, och alltid i små grupper.

Verksamhetshus och replokaler

Bildas verksamhetshus och replokaler är stängda med anledning av covid-19. Fysiska träffar kan endast genomföras i undantagsfall när myndigheter klart angivit att det kan ske. Vi uppmanar alla våra band och grupper att inte träffas inomhus. Undantaget är barn och unga födda 2002 eller senare, som kan fortsätta träffas inomhus om ni agerar utifrån de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten.

Ni som hyr replokaler av oss, hör av er till er kontaktperson på Bilda eller hitta närmaste kontor på vår kontaktsida.

Studiecirklar och andra mindre grupper

Vår uppmaning är att inte samlas inomhus tillsvidare. Undantaget är barn och unga födda 2002 eller senare. Det går också bra att träffas utomhus om de allmänna råden efterlevs.

Särskilda riktlinjer för körer

Vår uppmaning är att inte samlas inomhus tillsvidare. Undantaget är barn och unga födda 2002 eller senare. Det går också bra att träffas utomhus om de allmänna råden efterlevs.

Mer information om körverksamhet från Folkhälsomyndigheten.

Sveriges fem körförbund har tagit fram tips och råd för körer som du kan ladda ner.

Vi har ställt in alla resor till Israel och Palestina

På grund av rådande reserestriktioner från den svenska regeringen och karantänsregler i Israel och Palestina genomför vi för närvarande inga studieresor. När nya besked kommer från regering och myndigheter kommer vi självfallet att beakta dessa. Mer om våra studieresor till Israel och Palestina.

Information about the corona virus in multiple languages

The Public Health Agency of Sweden (in multiple languages)

The Public Health Agency of Sweden regularly updates their information regarding the virus in multiple languages.

Read more

Tellcorona.com

This site was created to spread info on how to act to stop the infection from spreading. Updates regularly.

Read more

8 sidor

8 Sidor är en nyhetstidning på lättläst svenska. Meningarna är kortare och har inga svåra eller ovanliga ord.

Läs mer