Skip to main content

Träna civilkurage - workshop på Västerbottensteatern

Har du sett någon bli orättvist behandlad och ångrat att du inte agerade? Genom att träna upp vårt civilkurage kan vi tillsammans bli bättre på att förhindra orättvisor, diskriminering och kränkningar i vardagen.

Välkommen på en workshop där du får verktyg för att agera när någon blir utsatt för härskartekniker, sexism, våld och rasism – i skolan, på arbetsplatsen, på bussen eller ute på stan. Utifrån case baserade på vardagliga situationer övar vi på olika sätt att ingripa. Vi utgår från KAOS-modellen som består av fyra olika metoder: konfrontera, avleda, omtolka och stödja/skilja.

Workshopledare är Amanda Portström, utbildare i ickevåld från Kristina Fredsrörelsen. Du behöver inte ha några tidigare kunskaper.

Anmälan görs via länken på denna sida. Ange i anmälan om vi kan göra något särskilt för att underlätta ditt deltagande!

Citat från tidigare deltagare:

”Jag har tänkt att det antingen handlar om att göra dramatiska konfrontationer eller ingenting. Men det går att dra en gräns på en lagom nivå. Det kommer att vara en process för mig, men nu har jag fått något att utgå från.”

Träna civilkurage drivs av Studieförbundet Bilda, workshopen arrangeras i samverkan med Västerbottensteatern.

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Skellefteå, Västerbottensteatern
Nordlandergatan 1
93133 SKELLEFTEÅ

Mer inom Samhällsengagemang

Mer inom Mänskliga rättigheter