Skip to main content

Utbildning i föreningsteknik

Föreningslivet är starkt och viktigt för samhället. Många av oss är engagerade i olika föreningar som tillsammans skapar så otroligt mycket bra. Bilda vill hjälpa till att göra detta arbete smidigare och presentera praktiska verktyg för föreningsaktiva som kan underlätta möten och verksamhet.

Vad finns det för fördelar med föreningsdemokrati? Hur går det till att starta en förening? Vilken funktion fyller årsmötet? Hur viktiga är stadgarna? Vad gör en styrelse? Att öka sina kunskaper i de principer som styr föreningsarbete är viktigt, både för en effektiv administration men också för den interna demokratin.

Välkommen till detta kurstillfälle i föreningsteknik! Det är en kurs för dig som är aktiv i en lokal församling eller förening såsom ordförande, kassör, styrelseledamot, verksamhetsledare eller ungdomsledare. Eller såklart för den som planerar att bli något av det ovanstående. Kursen riktar sig främst till dig som är aktiv inom en av Bildas samverkansparter.
 
Kursens innehåll kommer anpassas för att tillfredsställa gruppens intressen och behov. Så ange gärna vad du skulle vilja lära dig mer om vid anmälan.

Utbildningen är gratis för anmälda deltagare. Vi bjuder på fika.

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Bilda Uppsala
S:t Olofsgatan 32E
75332 UPPSALA

Mer inom Ledarskap och pedagogik

Mer inom Cirkelledarutbildning