Skip to main content

Ambassadörhelg - Vad heter din längtan?

Välkommen till en helg där vi reflektera, samtalar och prova metoder som är användbara för dig och din församling. Helgen blir ett tillfälle att ladda dina batterier inför hösten och få med dig nya upptäckter och perspektiv. Vi kombinerar workshops och samtal med god mat, promenader längtst stigar vid vattnet och avkoppling i spa-och relaxavdelningen.

TEMA – Vad heter din längtan?

Under ledning av Laila Dahl, uppskattad musiker och samtalsterapeut, samtalar vi om vår längtan i livet och om modet att ta oss dit. Vi pratar också om hur din församling ännu mer kan bli en miljö där var och en tillåts växa och utvecklas, och hur vi kan skapa sammanhang som möter de behov och den längtan som människor har, mitt i livet.

Praktisk information

Kring Stiftsgården finns fina stigar längs vattnet för lunchpromenad och under fredagkvällen kommer vi att nyttja spa- och relaxavdelningen. Ta med dig lämpliga kläder/badkläder! Helgen är kostnadsfri för dig som ambassadör. Boende i enkelrum, ange i anmälan om du vill dela rum med någon. Vi samåker i den mån det går och vid samåkning utgår milersättning. Kontakta din konsulent för hjälp med logistiken kring samåkningen.

Anmälan

Anmäl dig senast 3 juli via formuläret här på sidan. Ange om du har behov av specialkost eller annat vi behöver veta för att kunna göra ditt deltagande så bra som möjligt. Om du själv inte har möjlighet att delta har du möjlighet att erbjuda någon annan ur din församling att komma i ditt ställe. Meddela oss detta i så fall.

Helgen är kostnadsfri för dig som Bilda-ambassadör. Om du själv inte kan delta har du möjlighet att erbjuda någon annan ur din församling att komma. Meddela oss detta i så fall.

Program för helgen

Fredag

17:00 Incheckning

18:00 Middag

19.30 Ett kollage i ord och ton – Laila Dahl och Jonas Holmström

21:00 Spa och egen tid

Lördag

7.45 Frukost

8.30 Morgonsamling

10.00 Förmiddagsfika

10.30 Workshop 1: Föreläsning om längtan – livet, på jobbet, i våra relationer.

12.00 Lunch och tid för promenad, samtal och reflektion

13.30 Workshop 2: Reflektionsövningar kring temat. Längtan inåt (må bra psykologiskt/känslomässigt), utåt (längtan i relationer), uppåt (existentiell längtan, ditt syfte – din ”fisken i vattnet – känsla”) och i livet, relationen, på jobbet.

15.00 Eftermiddagsfika

15.20 Workshop 3: Modet att ta dig dit! Ett första steg närmare just det som du längtar efter.

16.00 – 16.30 Avslutning i kapellet

Med reservation för mindre förändringar.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Ett kollage i ord och ton - konsert på fredag 30 augusti

Ett kollage i ord och ton - konsert på fredag 30 augusti

I anslutning till ambassadörhelgen ger Laila Dahl en offentlig konsert.

Läs mer

Mer inom Ledarskap och pedagogik

Mer inom Pedagogik och metodik