Skip to main content
Just nu upplever vi störningar gällande anmälan till vissa arrangemang. Tack för ditt tålamod vid eventuella problem!

Bygg - och spelkurs med Åke Egevad

Bygg – och spelkurs med Åke Egevad

På denna kursen får du bygga instrument av vad som finns i naturen såsom maskrosor, hundkex, barkflöjter, vinare, snatterpinnar träspel mm och sedan lära dig spela på dem. Vi håller till i naturen och i verkstaden. Alla kan vara med. 

 

Åke från Degeberga i Skåne är verksam musiker sedan 1977 och började bygga instrument 1969. Har som konstnär haft utställningar från 1965. Spelar solo och i olika konstellationer med musik från medeltiden, forntiden. Arbetar mycket med att levandegöra instrument från olika museer och lära sig spela på dem. I tätt samarbete med musikarkeologer. Även turnerat runt med barnföreställningar, workshops och kurser. Medverkar på CD: Fornnordiska Klanger som fick grammis. 

 

 

Datum: 17 – 18/7

Tid: 09.00 – 16.00

Pris: 400:- Medlemmar i skånes spelmansförbund 300:- Ungdomar/barn 200:-

Plats: Spelmansgården, Simonstorpsvägen 122, 266 98

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Spelmansgården
Simontorpsvägen 122
26698 HJÄRNARP

Mer inom Hantverk