Skip to main content

Danskurs med Anna och Karin

Den här kursen har temat skånska polskor och du får till exempel lära dig svingedans, birenbomschan och slängpolska. Vi kommer att fördjupa oss i dansteknik och de olika polskornas karaktär. Kursen riktar sig både till erfarna dansare och till dem som dansat lite mindre.

 

Lärare: Anna Nyander, dansare med rötterna i Skåne, utbildad bland annat på Danshögskolan och Malungs folkhögskola.

Musiker: Karin Wallin från Helsingborg, moster till Anna. Utbildad av dansforskande fadern Börje Wallin. ”De rika underklangerna och bordunstämmorna bidrar till att göra hennes solospel till något av det mest förföriskt dansanta som går att uppleva inom nutida svensk spelmansmusik”.

 

17-18 juli

Pris 900,  500kr för spelmansförbundets medlemmar & ungdomar under 18 (i priset ingår mat, logi på logen alternativt tälta; husbil, husvagn)

I anmälan under noteringar ange om du är medllem i Skånes Spelmansförbund.

Sista dag för anmälan 1 juli

Plats: Spelmansgården, Simontorpsvägen 122, 266 98 Hjärnarp 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Spelmansgården
Simontorpsvägen 122
26698 HJÄRNARP

Mer inom Dans och teater

Mer inom Folkdans