Skip to main content

Samspelskurs med Niklas Roswall

Välkomna till en kurs där vi arbetar med att spela tillsammans. Vi lär oss låtar, stämmor och komp, gör enkla arrangemang samt arbetar med samspelet, både med att hitta ett gemensamt sväng och med olika samspelsformer. Alla instrument är välkomna men du bör behärska ditt instrument och åtminstone ha en viss vana vid att spela folkmusik.

 

Niklas från Kverrestad i Skåne är både riksspelman och världsmästare på nyckelharpa och har genom åren spelat i grupper som Nyckelharporkestern och Ranarim. Duospel ligger honom också varmt om hjärtat, med Ian Carr, Jens Comén eller Mia Marin. Niklas har gått musikerutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och arbetar som frilansande folkmusiker. Hans huvudgrupp är Ahlberg, Ek & Roswall som blev Årets grupp vid Folk & Världsmusikgalan 2016. Han är också aktuell med Ralsgård & Tullberg kvartett som släpper en ny skiva sommaren 2019. Niklas undervisar sedan 20 år tillbaka i arrangering och stämspel på Eric Sahlström Institutet och nu även på den nystartade folkmusiklinjen på Härnösands folkhögskola.

 

Pris: 1000kr, Spelmansförbund/ungdomar 600kr (i priset ingår mat, logi på logen alternativt tälta; husbil, husvagn samt festivalpass för fredagen)

I anmälan under noteringar ange om du är medllem i Skånes Spelmansförbund.

Tid:17/7 10.00-17.00

      18/7 09.00-15.00 – efter det egen repititionstid

      19/7 10.00-12.00 – souncheck på eftermiddagen & på kvällen medverkan på Invigningskonserten på Folkrot

Plats: Spelmansgården, Simontorpsvägen 122, 266 98 Hjärnarp 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Spelmansgården
Simontorpsvägen 122
26698 HJÄRNARP

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik