Skip to main content

Kreativ zon - Redigera film i mobilen

Med din smarta mobiltelefon har du potential att skapa film av hög kvalité för att dokumentera, skapa eller kommunicera. I denna workshop får du lära dig att redigera film i din mobiltelefon, att klippa ihop och lägga på effekter, text och musik. Din färdiga film kan du sedan dela med dig av direkt eller spara ner på din telefon.

Som deltagare har du i uppgift att i förväg filma minst tre olika filmsekvenser på max 1 minut som kan användas i klippningen. Liggande format – gärna en sekvens med någon som pratar, en sekvens med någon som rör sig och en sekvens som visar miljön eller sammanhanget.

För att delta i denna workshop behöver du en smart mobiltelefon med fritt lagringsutrymme på minst 1 GB, samt med kamera och redigerinsappen Cute Cut. Den finns att ladda ner gratis. (om du önskar full funktionalitet så tillkommer en kostnad på 65 kr – detta är inget krav för att kunna delta i workshopen).

Ledare: Mario Achi, TV-producent.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Samhällsengagemang

Mer inom Digital delaktighet