Skip to main content

Varmt välkomna till Smålands Folkmusikläger 2019 - nu på Hjortsberga lägergård!

Vi träffas några dagar i början av augusti för att spela, leka och dansa (och bada!). Det blir både nya och gamla låtar, nya vänner och återseende av gamla! I år avslutar vi lägret med besök och framträdande på Skatelövs spelmansstämma. Hoppas vi ses!

 

Hur går det till?

Under dagarna spelar vi tillsammans i nivåanpassade grupper med fokus på låtspel. Vi spelar också tillsammans över grupperna i större arrangemang med stämmor och komp. Undervisningen sker på gehör, men notkompendium delas ut efter lägrets slut. På kvällarna blir det en hel del lekar samt sång och dans. Hjortsbergagården ligger vackert vid Sjöatorpssjön, så glöm inte badkläder!

Lägret avslutas med en konsert på Hjortsbergagården och därefter besök och framförande på Skatelövs spelmansstämma.

 

Vem får åka?

Lägret är för dig som är mellan 8-16 år och som spelat minst 4 terminer. All undervisning sker på fiol, men du som spelar något annat instrument ex. flöjt, nyckelharpa, cello är också välkommen.

 

Datum: 31 Juli – 4 Augusti 2019

Plats: Hjortsbergagården i Hjortsberga utanför Alvesta.

Kursledare: Marika Bjärnborg, Gusten Brodin, Simon Persson

Kursavgift: 2.000 kr Betalas in till Smålands Spelmansförbund plusgiro 44 80 33-1, gärna hela avgiften eller minst 500 kr senast 20 juni. Resterande kursavgift kan betalas kontant vid kursstarten.

Anmälan senast 20 juni.

Söka bidrag: Du kan söka bidrag till kursavgiften hos Smålands Spelmansförbunds Stiftelse för unga Spelmän. Mer upplysning på spelmansförbundets hemsida eller Helene Ingvarsdotter, 0733-836849 helene.ingvarsdotter@kalmar.se

För frågor om lägret kontakta Marika på 0708-413645

marika.bjarnborg@gmail.com

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Hjortsbergagården
Gravanäsvägen 19
34293 HJORTSBERGA

Mer inom Musik

Småbarnsmusik
  • Plats
    Örebro kommun + 1 län till
  • Datum
  • Tillfällen
    Måndag 13:00 - 13:45
  • Tillfällen
    15 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik