Skip to main content
Just nu upplever vi störningar gällande anmälan till vissa arrangemang. Tack för ditt tålamod vid eventuella problem!

Exklusiv fiolworkshop för Pelle Björnlert

Rimbostämman erbjuder en exklusiv kurs med Pelle Björnlert!

Detta är kursen för dig som vill gå på djupet. Det krävs således att du är väl hemma på ditt instrument och van att lära in i högt tempo. Kursen är inriktad på fiol. Övriga instrument i mån av plats.

Kursen hålls i salen i Liesta gamla missionshus och innefattar ett kurspass på fredagkvällen med uppföljning på lördag förmiddag. Dessutom ingår middag (ej dryck), kvällsjam och frukost!

Fredag
Samling och fika 16.30
Kurs 17.30 – 19.30

Lördag
Kurs 10.00 – 12.00

Anmäl dig här på sidan. Max 15 deltagare får plats.

Entré till stämman ingår i kursen.

Om Pelle

Pelle Björnlert från Vråka i nordöstra Småland spelar företrädesvis musik som har sina rötter i den småländska och östgötska folkmusiktraditionen. I början av 70-talet blev han inspirerad av den småländske mästerspelmannen Bengt Löfberg att ”gräva” i den avsomnade, men rika, låtmyllan. Återerövringen av traditionen har skett med hjälp av gamla inspelningar, notmaterial och besök hos de få gamla spelmän som fanns kvar.

Pelle har stort fokus på låtarnas ursprungliga funktion som bruks- och dansmusik och har under lång tid utvecklat sitt låtspel i nära kommunikation med dansen. Tidigt skapade han sig ett namn i kraft av ett personligt spelsätt med en smittande dansrytm och har länge varit en förebild för många spelmän från södra Sverige. Pelle säger: ”Min strävan är att spela en dansant, livfull och variationsrik musik”.

På senare år har Pelles börjat komponera egna låtar, de flesta i traditionell stil, men ibland med en lite annorlunda udd. Pelle spelar vanlig fiol och även på en fiol med resonanssträngar; violino d’amore, ett instrument som var modernt i Sverige under 1700-talet. Han är riksspelman och har dessutom erhållit Zornmärket i guld. Han är sedan några år tillbaka kursföreståndare för ”Folkmusiklinjen” på Gamleby folkhögskola.

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Liesta Gamla Missionshus
Liestavägen 128
76291 RIMBO
Till Rimbostämmans hemsida

Fler kurser under Rimbostämman

Mer inom Folkmusik

Mer inom Musik