Skip to main content

Odla ätbart!

Den här kursen vänder sig till dig som är intresserad av att börja odla ätbart. Vi går igenom odlingens alla delar – från att fröet sätts i jorden tills det är dags att skörda och ta tillvara på det som kommit upp.

KURSEN ÄR FULLBOKAD

Under fem träffar utspridda mellan maj-augusti varvas teori med praktik så att du som deltar får allt du behöver för att kunna fortsätta odla. Välkommen in med din anmälan!

Upplägg

Träff 1: 9 maj
Vi pratar om jord, växter, ekologisk odling, kretslopp, varmbänk, kallbänk, växthus och friland. Vi ägnar också tid åt förkultivering och du får planera din odling och skapa odlingsytor. Plats:

Träff 2: 16 maj
Vi anlägger olika typer av bäddar. Plats: Banafjäl

Träff 3: 23 maj
Vi ägnar oss åt sådd och planering, och pratar om kompost, bärbuskar och förökning. Plats: Banafjäl

Träff 4: 13 juni
Vi rensar, gallrar och går igenom gödsling och gödning, vattning, samplantering och växtstöd. Plats: Banafjäl

Träff 5: 22 augusti
Den sista träffen är det dags att skörda, förädla och förvälla. Vi pratar också om olika metoder för vintersådder. Vi avslutar med en utvärdering och delar tips på litteratur, bloggar och poddar med odlingstema. Plats: Banafjäl

Kursen är en del av #minplanet, en hållbarhetssatsning i Örnsköldsvik som drivs av Studieförbundet Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Hållbar utveckling

Mer inom Samhällsengagemang