Skip to main content
Hej! Vi har gjort om vår webb. På denna sida hittar du mer information och länkar till populära sidor. Läs mer

Ropa in våren! Kulning och vallmusik med Ulrika Bodén 30 april - 1 maj 2019 i Sundsvall

Ulrika Bodén är folksångerska från Ångermanland med stor vana att förmedla detta kraftfulla sång- och ropsätt till både nybörjare och mer erfarna kulare som vill vidareutveckla sig. 

Kursdagarna börjar med en skön och grundlig uppvärmning av kropp och röst, så ta bekväma kläder som du kan röra dig i. Vi jobbar sedan utifrån var och ens egna förutsättningar. Kulning är inget konstigt och svårt, det handlar enbart om att våga hitta sin egen röst där den klingar som mest fritt och starkt!

Vi lär oss skillnaderna i lockrop beroende på vilket djur man ropar på, lär oss fina vallvisor, både sånger och kulningsmelodier, och lyssnar på autentiska inspelningar från fäbodar för att få en nyanserad bild av denna improviserade bruksmusik. All undervisning sker på gehör, du behöver inte kunna noter för att vara med på kursen.

Kulning (kôkning på dialekt) är inte bara vacker musik och intressant kulturhistoria. Det är också ett sätt att utmana sig själv att våga höras och ta plats utöver det vanliga, att upptäcka en ny styrka i sin egen röst. 

Kursen går av stapeln i de fina salarna på Nävsta Skola i Selånger, en knapp mil utanför Sundsvall. Vi går också en tur till skogen ovanför skolan där vi låter rösterna klinga i sin rätta miljö. God hemlagad vegetarisk lunch, frukt, eftermiddagsfika med hembakat bröd samt kaffe och te serveras av vår värdinna Margareta Holm.  

30 april-1 maj 

Tisdag kl 10-16 

Onsdag kl 10-16

Paus för fika och lunch.

Drop in från 9.30 om du vill landa och dricka något varmt innan vi börjar kl 10.

Kostnad 1800 kr inkl lunch och fika båda dagarna

Obs, ange ev allergier eller specialkost i anmälan

Max antal deltagare 12

Varmt i välkommen

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Nävsta skola Selånger
Nävsta
85590 SUNDSVALL

Mer inom Folkmusik

Mer inom Musik