Skip to main content
Hej! Vi har gjort om vår webb. På denna sida hittar du mer information och länkar till populära sidor. Läs mer

Arrangeringskurs för melodispelare - Järvsö

Välkommen på en folkmusikkurs i arrangering för melodispelare!

Ofta får de som spelar ett kompinstrument uppgiften att arrangera musiken i ett spelmanslag eller en grupp. Det behöver verkligen inte vara så. På denna kurs, som är riktad till folkmusiker som spelar främst melodi-instrument, får du lära dig lite om hur du hittar ackord till en låt, hur du kan spela ackordskomp på ditt melodi-instrument och tips på att göra enklare stämmor som kan tillföra mycket i ensemblespel. Ledare är Maria Jonsson och Tom Gibbs (Skottland).

Maria är riksspelman, pedagog och folkmusiker och har de senaste åren turnerat flitigt med barnföreställningen Långt bort i skogen som hon gör tillsammans med Sofia Sandén. Hon har också fördjupat sig i folkmusiken från Västerbotten, bland annat i duo med Daniel Pettersson.

Tom Gibbs är en pianist och kompositör som är aktiv i många sammanhang både på jazz och folkmusikscenen i Storbrittanien. Han undervisar till vardags på jazzutbildningen vid The Royal Conservatoire of Scotland. Under kursen kommer han att spela klarinett.

Efter kursen blir det konsert då Maria och Tom spelar tillsammans med Ian Carr & The Various Artists på Stallet, Stenegård kl. 19.00.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Stenegård
Stenegård 8
82754 JÄRVSÖ

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik