Skip to main content

Låtskrivarresa till Betlehem

Tema & upplägg

Mattias Martinson kommer leda oss i bibelstudier där du får djupdyka och reflektera över ett antal bibeltexter och utifrån det få input i ditt skapande. Tid kommer också finnas för promenader, goda måltider tillsammans, utflykter och fritid för både reflektion och återhämtning.

Det kommer under veckan finnas gott om tid för skrivande men vi kommer också ha samtal i grupp, kreativa workshops, möten med olika kyrkotraditioner och lokala musiker samt besök till ett antal välkända platser. Du kommer både att få skriva enskilt och tillsammans med andra i gruppen. Vi tror att miljön, de historiska platserna, möten med människor, kulturer, kyrkotraditioner, dofterna och smakerna ska inspirera dig i ditt skrivande men också att deltagarna i gruppen är med och utvecklar varandra genom att ge feedback och nya infallsvinklar. Tillsammans kan vi korsbefrukta våra olika stilar, traditioner och
uttryckssätt.

Kursen vänder sig till dig…

– som har tidigare erfarenhet att skriva musik (text och/eller melodi) och
vill skriva i en inspirerande miljö.
– som vill samtala om musikens roll i gudstjänsten, i olika traditioner och
vill utmanas i att fördjupa dina sång-texters teologi.
– som vill byta miljö för ditt skrivande och besöka Jerusalem och det heliga
landet på ett annorlunda och kreativt sätt.
– som vill njuta av vackra omgivningar, goda samtal och möten.

Boende

Vi bor på ”Mary’s House” hos” The Bridgettine Sisters” (Birgitta-Systrarna) i Bethlehem. Centralt med gångavstånd till många matställen och inte minst Födelsekyrkan i Betlehem som är en av de äldsta kyrkorna i världen som fortfarande är i bruk.

Betlehem

Betlehem som ligger omkring en mil söder om Jerusalem och 765 meter över havet. Den är huvudstad i distriktet Betlehem. Betlehems stadsområde innefattar också de små orterna Beit Jala och Beit Sahour.
Enligt Matteus- och Lukasevangeliet och den kristna traditionen var det här som Jesus föddes. Betlehem är hemort för en av de största grupperna av palestinska kristna i Mellanöstern.
Inne i Betlehem finns som pilgrimsmål och sevärdhet bland annat den så kallade Födelsekyrkan, byggd av kejsar Konstantin den store över den plats där traditionen berättar att Jesus föddes. I närheten finns den grotta där Hieronymus sägs ha bott i trettio år medan han översatte Bibeln till latin. Strax utanför Betlehem på östsidan finns två olika platser som utpekas som Herdarnas äng (i byn Beit Sahour).

Datum och kostnad

När: 5 maj – 12 maj 2020
Avgift: 16 900 kronor.

16 900 kr. För dig som är ”Bilda-ledare” är priset reducerat* förutsatt att du inte fått Bildas reserabatt tidigare, de senaste tio åren.
I priset inkluderas flygbiljetter, boende med halvpension, guidade utflykter, transporter i Israel och Palestina.
Däremot ingår inte resor till och från flygplatsen i Sverige och ev. logi i samband med ut- och hemresa.
(*Beloppet är än så länge inte fastställt .)

Begränsat antal platser

Max 14 deltagare plus reseledning.

Förberedelse

Låtskrivarresan förbereds cirka en månad före resan genom en obligatorisk
studiecirkel och samtal i en sluten grupp på Facebook. Där kommer filmer och material delas inför resan.
Det är bra om du kan framföra dina sånger på något sätt. Det kommer finnas ett piano på plats. Ta gärna med dig eget instrument, tex. akustisk gitarr, klaviatur som är lätt att transportera.

Anmälan

Anmäl ditt intresse genom att skriva en ansökan till:

Petra Falk: petra.falk@bilda.nu eller Andreas Wistrand: andreas.wistrand@bilda.nu
Skicka med rekommendation från pastor eller församlingsledning.

Den som blivit antagen till resan betalar en bindande anmälningsavgift på 3000 kr som betalas på faktura senast 20:e mars 2020

Anmälningsavgiften återfås ej vid eventuell avbokning. Kontakta ditt försäkringsbolag angående avbeställningsskydd. Cirka två veckor före avresa betalas resterande avgift. Sista ansökningsdag 2020-02-28

Kontakt för mer information

Petra Falk
E-post: petra.falk@bilda.nu
Tel: 090-14 20 11
Mobil: 0706- 56 55 96

Andreas Wistrand
E-post: andreas.wistrand@bilda.nu
Tel: 019-601 53 53
Mobil: 0722-50 18 46

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Religion och tro