Skip to main content

#folkkursonline: Spela Old time på fiol

I denna kurs är den amerikanska Old-time-traditionen i fokus. Ledare är Lena Jonsson. Undervisningen sker online via videomöten i Zoom under 6 torsdagkvällar. Du bör vara självgående på ditt instrument och kunna lära dig en låt på gehör. KURSEN ÄR FULL!

Du kommer att få lära dig olika typer av låtar från den amerikanska låttraditionen, med mest fokus på traditionen från Appalacherna. Mycket av det karaktäristiska svänget ligger i stråktekniken, så det kommer vi också att jobba med. Förutom låtspel kommer du även att få lära dig praktisk musikteori som du kommer kunna applicera på låtarna som du lär dig på kursen. 

 

 

Ledare för kursen är Lena Jonsson. Uppvuxen i en folkmusikmiljö i Hälsingland, började Lena Jonsson spela i band redan som elvaåring och på den vägen är det. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm, Berklee College of Music och 2008 blev hon riksspelman. Lena Jonssons musikaliska öppenhet och nyfikenhet har gett henne många källor till inspiration, såväl amerikansk som bretonsk folkmusik och jazz för att nämna några. Lena är en efterfrågad pedagog och undervisar till vardags på folkmusiklinjen på Bollnäs Folkhögskola.

 

Kursen är fulltecknad nu, men du kan maila oss om du är intresserad av att stå på reservplats. Om trycket är högt så kanske vi kan ordna fler kurser med Lena.

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Sjung Faurés Requiem med Kjell Perder (FRAMFLYTTAT)

Sjung Faurés Requiem med Kjell Perder (FRAMFLYTTAT)

Älskar du körsång? Längtar du efter att få sjunga på riktigt igen? Vill du som körsångare utveckla ditt gehör och din notläsning och växa musikaliskt? Då är du välkommen till Rotebrokyrkan13-14 november!

 • Plats
  Sollentuna, Sollentuna kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag, Söndag 10:00 - 17:00
 • Tillfällen
  2 tillfällen
Läs mer
Barnrytmik digitalt

Barnrytmik digitalt

Välkommen till tre tillfällen med digital barnrytmik under ledning av Lena Jaremo! Vi sjunger i Sennan och du kan finnas varsomhelst!

 • Plats
  Halmstads kommun, Hallands län
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag 09:15 - 10:00
 • Tillfällen
  3 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik