Skip to main content

Tonuari Höstläger!

Ett höstläger i folkmusik

Ungdomsläger med Vågspel i Väggarp utanför Lund

Du är hjärtligt välkommen till Tonuari Höstläger i Väggarp utanför Lund för härliga dagar med mycket spel, dans och kor!

Lägret riktar sig till ungdomar 14–25 år, gehörsvana eller förtrogenhet vid instrument rekommenderas. Alla instrument är välkomna, har du fler instrument du kan tänkas spela på så ta med allihop. Under lägret kommer vi fokusera på låtspel och samspel mellan musiker för att få fram ett dansant sväng med dynamik som lyfter dansgolvet.

I samband med lägret blir det spel- och danskvällar på Toftabo, där kommer vi hålla en dansspelning.

VÅGSPEL
Alice Klint och Kristin Kennemark är en fiolduo som växte upp på västgötaslätten, på samma gata och med samma förväntningar på livet. Folkmusik var startpunkten för en livslång vänskap och ett musikaliskt samarbete som idag heter Vågspel. Med fötterna stadigt i den västgötska traditionen tar de sig an partypolskor och förtrollande melodier i nyskapande arrangemang, och med en närvaro det sprakar om. Ett sammansvetsat stämspel är källan ur vilken energin springer och dansen är aldrig långt borta, den kanske rent utav bryter ut på scenen! Vågspel varvar traditionsenliga låtar med rytmiskt och melodiöst, innovativ, egenskriven musik. Kompositionerna är influerade av allt i från jazz till klassisk musik och har en egen spännande färg. På Folk och Världsmusikgalan 2018 korades duon till ”Årets nykomling”. De vann även tävlingen ”Årets unga folkmusikband” 2015 och deras debutalbum heter ”Vågspel”.

Corona: självklart kommer vi följa FHMs
uppmaningar om avstånd och att vara symtomfri gäller förstås och handsprit kommer finnas. vi följer även utvecklingen noggrant ifall det skulle förekomma förändringar ang. viruset.

När: 29 okt -1 nov
Lägeravgift inklusive mat och övernattning i scoutgården: 500 kr
Sista anmälningsdag: är den 22/10

För anmälan och frågor: emma.q.arvidsson@gmail.com
https://docs.google.com/…/1FAIpQLScHVzMDwmC…/viewform…

Producent: Emma Arvidsson och Tove Gladh
Arrangör: Tonuari, SKFYE, Toftabo Folk, Bilda & Hans Melins minnesfond

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScHVzMDwmCsieIVcyB9vnO3A7qhD7WiwWWhlYbepRpT0JA27A/viewform?fbclid=IwAR1uyM2JzNSbFCq3daAgSSovKxhtoJhu9rR8jd7druEQmjERGsZt3soa6Io

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Digipopkören

Digipopkören

Denna körstart flyttas fram till efter årsskiftet. Mer info kommer längre fram

 • Plats
  Sundsvall, Sundsvalls kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 20:00 - 20:45
 • Tillfällen
  12 tillfällen
Läs mer
Digipopkören

Digipopkören

Denna körstart flyttas fram till efter årsskiftet. Mer info kommer längre fram

 • Plats
  Sundsvall, Sundsvalls kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 19:00 - 19:45
 • Tillfällen
  12 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik

#folkporträtt: Olga Hansson med Eva Tjörnebo

#folkporträtt: Olga Hansson med Eva Tjörnebo

Program nr 7 i Bildas #folkporträtt berättar Eva Tjörnebo om sina möten med traditionsbäraren Olga Hansson i Skåne – Evas första ”gumma”. Möten kring Olgas visor och berättelser som sedan följt Eva hela livet

 • Distans
  Distans
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 19:30 - 20:00
Läs mer