Skip to main content

I Dubbes fotspår

Jacob Dubbe (1769-1844) är en av Gotlands mest kända historiska personer som fascinerar och berör än idag. Med Gunnar Bäck som ciceron följer vi Dubbes spår.

Som kontroversiell handelsman, skeppsbyggare och kalkpatron gjorde han en riktig klassresa under sin levnad och befann sig ofta mitt i händelsernas centrum. Dubbes liv bestod av affärer och politik, men det innehåller också dramatisk och stark kärlek och obarmhärtig sorg.

Dubbe levde i en omvälvande tid då det franska folket gjorde revolution mot aristokratin, Gustav III mördades, Sverige och Norge blev en union och Gotland invaderades av Ryssland. Han var samtida med Mozart, Karl XIV Johan och Napoleon. Hur påverkade omvärlden livet och handeln här på Gotland?

Två av träffarna kommer vara på dagtid/helg då vi besöker några av Dubbes platser i Visby och på landet.

Krånglar anmälan? Kontakta Annica Grönhagen, uppgifterna hittar du här på sidan.

 

Parallellt med studiecirkeln turnerar Länsteatern i bygdegårdarna runtom på ön med skrönor från Anna och Jacob Dubbes tid. Och våren 2021 kommer både del 1 och del 2 om Anna och Jacob Dubbe att sättas upp på Länsteatern.

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Samhällsengagemang