Skip to main content

Top Floor Studios: En föreläsning om studioinspelning

Dags att spela in den där låten ni filat på i en evighet? Eller den där skivan som ni länge drömt om?

”Om du har en låt, om du har ett personligt uttryck, om du har något du vill spela upp för vänner och familj är det ett helt otroligt livsdokument som du ska ta tillvara på. Det är en sida av saken. Men så handlar det om prestation också. Många nybörjare tror att det handlar om prestation att gå in i studio och spela in några låtar. Är man nybörjare så är det ingen prestation – det är ett dokument som du kommer att spara resten av livet. Är man mer erfaren lägger man givetvis inspelningsfasen på en helt annan nivå. Vi på Bilda ger dig möjligheten att spela in musik. Beroende på var du befinner dig i landet har vi antingen egen studio, en portabel inspelningsutrustning att låna, eller kontakt och samarbete med en extern studio. Vi försöker inspirera dig att hitta vad som är rätt för dig.”

Bilda och Top Floor Studios bjuder in till en kortare kurs i studioinspelning. Vi går igenom vad som är bra att tänka på före, under och efter en inspelning. Vad man som band kan förvänta sig i en studiomiljö. Skillnaden mellan en ljudtekniker och en producent. Hur förbereder man sig? Vad kostar det? Vad är bra att tänka på när man ska välja studio? Vad är skillnaden mellan mixning och mastering? Do’s and don’t:s. Vi får kolla in studion och det finns möjlighet att ställa alla de där frågorna ni länge funderat på gällande inspelning eller musikeryrket till studioägaren/föreläsaren Jakob.

Om föreläsaren:
Jakob Herrmann som äger studion har 20 års erfarenhet i branschen och kan tillsammans med sina assistenter erbjuda flexibla lösningar med varierande prisklass utifrån bandens budget och nivå. Jakob har bland annat jobbat med artister och band som In Flames, Anthrax, Amaranthe, Raised Fist, Hardcore Superstar, Mikael Wiehe, Bob Hund, m fl

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Top Floor Studios

Mer inom Musik

Mer inom Band

  • Plats
    Örebro, Örebro kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Måndag 00:00 - 00:00
  • Tillfällen
    14 tillfällen
Läs mer