Skip to main content

Viskurs med Brita Björs

Denna kortkurs bjuder på visor från Skåne, Hälsingland och andra delar av världen: fina, fula, sorgliga, riviga, andäktiga, skojfriska låtar, samsång och stämsång. En sångfest för alla, både visveteraner och nybörjare är välkomna. Utlärningen sker på gehör, ta gärna med något att spela in på (telefon tex), noter och texter delas ut i efterhand.

 

Brita Björs kan annars höras i Folkmusikens Queen B, Happy Heartaches, The Erotica Project, hon arbetar på Skurups Folkhögskolas folkmusiklinje och har stor vana att leda sångkurser och folkmusikkör. Hon är stolt exil-hälsing, utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och bosatt här sedan tiotalet år.

Kursen är en del av Folkmusikhelgen i Malmö 11-13 okt,
med konserter, workshops, folknattklubb, barnföreställning, jam, Klubb Rålåt, kurser, dans, mm…

Folkmusikhelgen i Malmö är ett samarbete mellan:
Projektet UNGA Folk, UNGA Musik i Syd, Malmö Folk, Kulturens Bildningsverksamhet, Studieförbundet Bilda, Musikhögskolan i Malmö, Österlens Folkhögskola, Palladium Malmö, Barnens Scen, Moriska Paviljongen, Skånes Spelmansförbund, Riksförbundet för Folkmusik och Dans och Kap Syd.
Med stöd av Statens Kulturråd och Malmö Kulturstöd.

Se hela programmet här:
https://unga.musikisyd.se/folkmusikhelg/

 

https://www.facebook.com/events/2356786924441376/

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Bilda Malmö
Jörgen Ankersgatan 12
21145 MALMÖ

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik