Skip to main content

Folkdanskurs på Tingshuset

Välkomna på danskurs i några av de sociala folkdanserna! Amanda har fötterna i både dansvärlden och musikvärlden och har gått både musikhögskola och danshögskola.

Det blir schottis, halling och polska. Vi kommer att lyssna på varandra och musiken genom kroppen, och det blir en del tekniska tips för att få det att svänga.

Kursen är för dig som vill ha verktyg att hitta din egen dans och känna dig fri på dansgolvet. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av folkdans och inte heller komma med en danspartner. Ta med ett par sköna skor.

Intentionen är att förmedla den intensitet som finns på de samtida sociala folkdansgolven som man kan hitta på till exempel spelmansstämmor och festivaler.

Kursen är upplagd så att du kan komma på en av stilarna om du inte kan gå hela kursen. De tre sista gångerna -valdresspringar- är för dig som gått hela, eller det mesta av kursen, eller redan kan dansa hambo eller polska.

Schottis 17 och 24/9      

Halling 8 och 15 /10     

Polskor 5 och 12/11            

Valdresspringar 27/11, 4/12 och 11/12 OBS! Avvikande tid!18-20.00.

Valdresspringar är den roligaste dansen i hela världen! Man får både landa, flyga och snurra!

 

Välkomna!

 

Pris:  700kr (du kan välja att bara var med på en dans, 2 ggr och betala 300kr)

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Gamla Tingshuset
Samuel Permans Gata 13
83131 ÖSTERSUND

Mer inom Dans och teater

Mer inom Folkdans