Skip to main content

Lunchföreläsning - Sara Lidman som aktivist och talare

Sara Lidman var förutom en stor romanförfattare en engagerad talare och opinionsbildare. Hon stred såväl för gruvarbetare i Svappavaara, för Vietnamnskrigets offer, för rätt till språkbruk och hembygd, mot atomkraft och skogsskövling. Hon var tidigt på plats. Iakttog, sammanfattade, skrev, tog ställning, internationellt och nationellt. Hon var kontroversiell och fortfarande står hennes tal ut som skarpa, varma, orädda och lysande i sin retoriska kraft. På denna föreläsning får vi ta del av några och Ellenor Lindgren berättar mer om Sara Lidman som talare och aktivist.

I priset ingår vegitarisk lunchwrap (mjölk och äggfri), mineralvatten och kaffe/te, anmäl dig här och ange eventuella mat-allergier. Betalning sker på plats med swisch eller mot faktura.

 Obs: obligatorisk anmälan! Föreläsningen hålls i Bildas lokaler i Skellefteå på stationsgatan.

 

Denna föreläsning har tagits fram inom ramen för BiblioBilda – arena för demokrati

Med målsättningen att vidga och vitalisera den demokratiska arenan samarbetar Studieförbundet Bilda Nord, Umeregionens folkbibliotek och Regionbibliotek Västerbotten under den gemensamma rubriken BiblioBilda – arena för demokrati. Syftet är att utöka och befästa folkbibliotekens och folkbildningens uppdrag att stärka demokratin. Läs mer på www.bilda.nu/bibliobilda

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Demokrati och jämställdhet

Mer inom Samhällsengagemang