Skip to main content

Christ and the Common Life

The churches and the Revitalisation of Democracy. Populism, polarisering och växande misstro: det finns idag en utbredd växande känsla av att demokratin befinner sig i kris, och allt fler frågar sig vad som kan göras.

Vilken betydelse har kyrkorna för demokratin?

Patrick Deneens bok ”Why Liberalism Failed” kom ut strax efter att Donald Trump blivit president, och har nu översatts till nära 20 språk. President Barack Obama skriver att hans bok ”klarsynt analyserar förlusten av mening och gemenskap som många i väst upplever”. Deneen är professor vid Notre Dame University. Han samtalar med Per Svensson, politisk chefredaktör Dagens Nyheter, och Joel Halldorf vid Teologiska högskolan Stockholm, om kyrkornas betydelse för demokratin.

Onsdag 18 September kl. 19.00 – 20.30, Immanuelskyrkan (Waldenströmsalen), Stockholm

 Välkommen!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Immanuelskyrkan Stockholm
Kungstensgatan 17
11383 STOCKHOLM

Mer inom Religion och tro

  • Plats
    Skåne län + 1 län till
  • Datum
  • Tillfällen
    Fredag 10:00 - 15:00
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer