Skip to main content

Slow fashion - din guide till hållbart mode

Våra garderober fylls av mer och mer kläder. I klädbutikerna lanseras nya kläder i en allt snabbare takt. Samtidigt som vår klädkonsumtion ökar, går endast en bråkdel av alla kläder vidare till second hand eller återvinning. Det är inte hållbart. Kan slow fashion vara lösningen?

Johanna Nilsson, författare, influencer och entreprenör med 15 års erfarenhet av hållbart mode gästar Stadsbiblioteket. Hon står bakom bloggen, podcasten och boken ”Slow fashion” och är en av initiativtagarna till nätverket Klimatklubben. Hon bjuder på en inspirerande föreläsning om långsamt mode. Slow fashion står i kontrast till dagens snabba shoppingmode och värdesätter istället eftertanke, personlig stil och kvalitet. Inspiration samt konkreta tips och verktyg på hur just du kan förändra din modevardag till att bli mer hållbar utlovas! Johanna är också utsedd till Sveriges Second hand-profil 2019 och aktuell med boken ”Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft”.

Lär dig mer om Slow fashion i en studiecirkel

Tillsammans med Johanna Nilsson har Bilda tagit fram ett studiematerial som bygger på fyra träffar – digitala eller fysiska. Gå ihop med några vänner, kollegor, grannar eller andra intresserade och starta en studiecirkel där ni tillsammans fördjupar er i slow fashion. Med hjälp av filmer, diskussionsfrågor och fakta får du en hjälp på traven till att bli en mer hållbar klädkonsument.

Läs mer om studiematerialet

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Hantverk