Skip to main content

Föreläsning "En kväll om existentiell hälsa" med Cecilia Melder

En kväll om existentiell hälsa. Föredrag av Cecilia Melder, forskare, religionspsykolog och präst. Efterföljande panelsamtal med Kerstin Enlund f.d. förbundsrektor för Studieförbundet Bilda.

Förboka biljett, 100:-/st. genom att maila Kalle Spetz på kalle@skillingemissionshus.se eller ringa 073-528 43 28

Tränar du? Är du noga med vad du äter? Allt fler människor tar väl hand om sin kropp. Men hur är det med din själ? Håller du den i god kondition?

För några år sedan gjorde WHO en stor internationell studie kring ämnet Existentiell hälsa och kom fram till åtta faktorer som påverkar människors existentiella hälsa. Ex på dem är en känsla av hopp, harmoni, mening, sammanhang och tro. Cecilia Melder har forskat kring ämnet och skrivit avhandlingen Vilsenhetens epidemiologi. Idag arbetar hon bl.a. med att utveckla program för sjukvård och friskvård, en sorts sjukgymnastik för själen.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Folkhälsa