Shalom Inshallah. Judar, kristna och muslimer sida vid sida

 

Bild. Shalom Inshallah.Studieförbundet Bildas bok "Shalom Inshallah. Judar, kristna och muslimer sida vid sida" erbjuder möten med människor i Israel och de palestinska områdena. Genom bilder och personliga porträtt ger boken röst åt judar, kristna och muslimer som aktivt vill utveckla olika sätt att leva tillsammans i vardagen under mer värdiga former än vad situationen egentligen inbjuder till.

Bokens gräsrotsperspektiv ger inblick i vad civilisation och kultur betyder i praktiken, och det lyfter fram den positiva roll som religion och konstnärlig verksamhet kan ha för rättvisa och mänsklig värdighet. I det civila samhället finns många exempel på ledarskap som gör skillnad. Gemensamt för dem alla är att de på olika sätt verkar för en hållbar fred och försoning i det heliga landet.

De mer än hundra bilderna i boken är tagna av den internationellt kände fotojournalisten Ziv Koren från Tel Aviv. Författarna Catrin Ormestad, Daniel Braw och Magnus Nordqvist har under en längre tid följt utvecklingen i landet.

Läs mer i denna folder (.pdf, öppnas i ett nytt fönster).

Läs mer om Ziv Koren här (extern länk, öppnas i ett nytt fönster).

Utgivningen sker i samarbete med Artos & Norma bokförlag (extern länk, öppnas i ett nytt fönster).

Här finns en studiehandledning till boken, anpassad för studiecirklar (.pdf, öppnas i ett nytt fönster).

 

Format: 300 x 240 mm

Omfång: 208, varav ca 100 bildsidor

Cirkapris: 367 kr

Ditt pris: 293 kr om du förhandsbeställer via e-post.

Eller skicka beställningen till: Bilda, Redovisning och service, Box 79, 125 22 Älvsjö. Ange antal, leveransadress och fakturaadress.