Skip to main content

Folkrot: Spelkurs för ungdomar med Mia Marine

Uppdaterad:

Välkommen på sommarens roligaste kurser. Här kan du läsa mer om spelkursen för ungdomar med Mia Marine. Ta med kompisar och familj! Ni campar gratis på vår äng. Inträde till Folkrotsfestivalen som inleds efter kursen ingår för alla som går kurs.

Mia Marine är den sprudlande värmländskan som gjort sig ett namn både som framstående folkmusiker och som inspirerande pedagog. Hennes musik rör sig oftast i gränslandet mellan traditionell folkmusik, nutida akustisk musik och kammarmusik. Hon är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och har varit frilansande yrkesmusiker i många år.

På en kurs med Mia får du med dig roliga låtar, kanske med arrangemang som är gjorda i förväg eller som görs under kursens gång tillsammans med deltagarna. 

Instrumentteknik, frasering och gestaltning, och konsten att spela dansant eller att spela till dans kommer också ofta upp som röda trådar genom processen. 

För vem: Det här är kursen för unga med spelvana som vill lära sig ännu mer tillsammans med en av Sveriges främsta spelmän. 

Om du är osäker på om din nivå passar för kursen behöver du inte oroa dig, vi samarbetar mellan veckans kurser och justerar grupperna så att du ska känna att du är i en grupp som är rätt för dig.

När: Onsdag 10 juli-fredag 12 juli. Vi börjar kl 09 på morgonen och håller på till kl 16 varje dag utom på fredagen då vi avslutar med lunch. På fredagen inleds dessutom Folkrotfestivalen. Festivalpass är gratis för alla upp till 18 år, och ingår för alla som går kurs, så stanna gärna kvar över helgen! Det kommer vara många roliga aktiviteter för hela familjen även under festivalen.

Var: Spelmansgården ligger på vackra Bjärehalvön i Skåne med närhet till både skog och bad. Butiker för att handla mat finns t ex i närbelägna Hjärnarp. Övernattning är frivilligt men det finns gratis enkel campingplats på vår gård för de som vill. Hela familjen är välkommen till campingen.

Kostnad: Kursen kostar 700 kr för barn och unga upp till 25 år. Då blir man automatiskt medlem i Skånes spelmansförbund. För den som redan är medlem kostar lägret 600 kr. Anmälan till kursen görs här till höger på sidan. Om du inte är medlem i Skånes Spelmansförbund men vill bli det gör du anmälan här: https://www.skanesspelmansforbund.se/sa-har-blir-du-medlem/

Mer info: På varje kurs ingår lunch och fika/frukt. När du anmäler dig fyller du i matpreferenser och ev allergier. Alla lägerdeltagare är försäkrade genom Studieförbundet Bilda under tiden som kurserna pågår på dagtid.

Kursen arrangeras av Folkrot i samarbete med Skånes Spelmansförbund, Spelmansgården och Studieförbundet Bilda Sydväst. Det går att anmäla sig fram till kursen startar, så länge den inte är fullsatt. (Men ju tidigare desto bättre för vår planering).

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Spelmansgården
Simontorpsvägen 122
26698 HJÄRNARP

Mer inom Dans och teater

Mer inom Folkdans

Folkrot: Spelkurs för äldre barn med Sven Midgren

Folkrot: Spelkurs för äldre barn med Sven Midgren

Välkommen på sommarens roligaste kurser för barn, unga och vuxna. Här kan du anmäla dig till spelkursen för lite äldre barn. Ta med kompisar och familj! Ni c...

  • Plats
    Hjärnarp, Ängelholms kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Onsdag, Torsdag, Fredag 09:00 - 16:00
  • Tillfällen
    3 tillfällen
Läs mer
Folkrot: Fiolkurs för barn 7-9 år med Sara Tufvesson

Folkrot: Fiolkurs för barn 7-9 år med Sara Tufv...

Välkommen på sommarens roligaste kurser för barn, unga och vuxna. Här kan du anmäla dig till fiolkursen med Sara Tufvesson, för barn med viss spelvana i lågs...

  • Plats
    Hjärnarp, Ängelholms kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Onsdag, Torsdag, Fredag 09:00 - 16:00
  • Tillfällen
    3 tillfällen
Läs mer
Bakmes och framsteg – seminarium, samtal och workshop

Bakmes och framsteg – seminarium, samtal och wo...

Bakmes och framsteg är ett seminarium om danssättet bakmes i praktik oh teori. Förutom att prova på några varianter att dansa bakmes till olika musik i 2/4- ...

  • Plats
    Rättvik, Rättviks kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag 13:00 - 17:00
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer